Gratis verzending vanaf €35,-
Unieke producten
Milieuvriendelijk, hoogste kwaliteit
Professioneel advies: 085 - 743 03 12

To Retail

Je producten in het schap

Met de nodige expertise kunnen wij jouw plant-based bedrijf helpen om de retail te betreden. Het is niet makkelijk om je plek te verdienen in het winkelschap en daar te kunnen blijven. Een concept moet goed uitgedacht zijn voordat je deze stap kunt maken. Het is belangrijk dat je bepaalde Unique Selling Points (USP’s) hebt waarin jij uitblinkt en beter bent dan de concurrentie. Zo adviseren wij bij productontwikkeling, positionering en het uitschrijven van de commerciële marktbetreding strategie. Hiermee sluit jouw product aan op de consumentenbehoefte, de laatste trends en ontwikkelingen binnen de markt.

Voorgaande projecten

Trend & Brainstorm Sessies

Wij delen onze kennis over food retail en de vega(n) markt regelmatig door het geven van presentaties en houden van brainstorm sessies. Met deze inzichten zijn de aanwezigen op de hoogte van de laatste inzichten en kunnen het gelijk toepassen in hun bedrijven en producten.

Retail advies: Vivièna

Floreer Consultancy adviseerde Vivièna, een nieuw Food Retail initiatief gericht op stadse gezinnen in Nederland, rondom het toekomstige assortiment.

Food Retail Tours

Het hosten van verschillende Food Retail Tours door heel Nederland, voornamelijk voor internationale bedrijven die geïnteresseerd zijn in de Nederlandse Food Retail markt. De onderwerpen van de tours variëren van: Food Retail in het algemeen tot plantaardig en vegan of zelfs de açaí markt.

The Protein Cluster

The Protein Cluster is het bedrijven netwerk binnen Foodvalley rondom eiwittransitie. TPC is een verzameling van ruim 50 bedrijven binnen de gehele keten (post-harvest t/m eindproducten). Het doel: plantaardige eiwit innovatie stimuleren, kennis delen en het netwerk binnen dit ecosysteem vergroten. Van september 2019 t/m augustus 2021 is Floor vanuit Floreer Consultancy Project Manager voor The Protein Cluster.

Masters in Future Food

Samen met retail netwerkorganisatie Focusplaza hebben we een Masters in Future Food module opgezet. Hiermee worden alle vragen beantwoord op het gebied van plantaardig en vegan voedsel voor spelers in de detailhandel in levensmiddelen en voedsel industrie. Meer informatie is te vinden via deze link.

Jouw commerciële strategie

Zodra je strategie en producten gereed zijn, ben je klaar voor een productintroductie. Maar hoe kom je dan op het schap en bij een retailer aan tafel? Allereerst maken wij je wegwijs in het Nederlandse retaillandschap. Vervolgens denken we mee met commerciële onderbouwing voor retailers. Dankzij onze jarenlange ervaring bij diverse (online) retailers, weten wij hoe inkopers en category managers denken en waar zij op letten. Met ons advies ben jij klaar voor je schap introductie in de Nederlandse retail markt.

Inspiratie & Publicaties

Lees meer over het laatste nieuws en de artikelen van Floreer Consultancy rondom vegan en plant-based food.