Gratis verzending vanaf €35,-
Unieke producten
Milieuvriendelijk, hoogste kwaliteit
Professioneel advies: 085 - 743 03 12

Vegan retail podcast #2: junkfood vs. gezonde vega(n) maaltijden

10/07/20

‘Het zijn echt niet alleen meer de ‘groene meisjes’ die kiezen voor vegetarisch en/of vegan.’ Dit werd duidelijk in podcast nummer 2 van Focusplaza over vegan food in retail. Deze statement geeft wederom aan dat vegan geen trend is, maar een lifestyle waar we steeds meer naartoe bewegen.

Het aandeel vegetarische producten in de supermarkt zal gaan stijgen. Onderzoeksbureau IRI verwacht zelfs dat in de toekomst vegetarisch mainstream wordt en vlees een niche. Deze voorspelling doet IRI-onderzoeker Rini Emonds in de nieuwste podcast, waar de trend van vegan en plant-based centraal staat.

Niet alleen ‘groene meisjes’ kiezen voor vegetarisch en/of vegan constateren zowel Emonds, als Mathijs Huis in ’t Veld (vegan keten Jack Bean) en Floor Buitelaar (Floreer Consultancy). ‘Eerlijk is eerlijk. 75 procent van onze doelgroep is nog wel vrouw, maar aan de andere kant wordt vegan ook voor andere categorieën steeds interessanter en toegankelijker’, weet Mathijs Huis in ’t Veld. ‘In coronatijd hebben veel mensen zich afgevraagd of ze nog wel vlees moeten blijven eten.’

Beluister nu deze podcast via Spotify:

Floor Buitelaar

Oprichter

E-mail ons

Floreer Consultancy